Maleïda Setmana Santa


 ATHEIST Com cada any quan s’acaben els bunyols, en diuen de Quaresma, comença la maleïda Setmana Santa. Els que som ateus no ens agrada que en ple segle XXI encara ens imposin el creure en Déu a base de cops de creu, com deien els de la Trinca.

Respecto profundament que hi hagin persones creients i que vulguin celebrar les seves litúrgies religioses. El que no entenc, però, és que aquestes mateixes persones imposin per la força de la tradició als que no som creients la seva parafernàlia litúrgica.

A la meva ciutat, concretament, haig de suportar cada any, aquestes litúrgies sense que jo les hagi demanat, és a dir: carrers tallats perquè passen les diferents processons, pujades ridícules d’imatges religioses “Arriba valientes” a la Baixada de les Escaletes. Armats, encara que centenaris, fent el rídicul i desfilant militarment pels carrers de la ciutat. Carrers tapissats de cera pel regalim dels ciris que porten els devots (sic). En fi, una tradició pesada i d’obligat compliment, siguis o no siguis catòlic.

Respecto, encara que no entenc, que en ple segle XXI hi hagi gent creient, però crec fermament que tothom que vulgui seguir creient en aquesta farsa (sic) que són les religions monoteistes (cristiana, islàmica o jueva), la venerin en les seves esglésies, mesquites o sinagogues i deixin els carrers lliures. No seré qui els hi prohibeixi, però. Encara que els creients sí em prohibeixen que pugui circular amb tota llibertat, com sempre, per la meva ciutat sense haver-me de topar amb les maleïdes preocessons, armats, regalims de cera, càntics religiosos “saetas”…

Som una societat làica, però que obliga, vulguis o no, a creure en Déu a base de cops de creu. Ens caldria molt més coneixements de la ciència, molt més art: poesia, pintura, música, literatura… i menys Déu i menys religió (gens). Hem vingut a la vida per gaudir-la: per pensar i evolucionar, no per creure en allò que ningú ha demostrat que existeixi: Fum i més fum d’alquímia i parafernàlies de sacrificis mentals.

En definitiva: Gaudeix de la vida, és a dir, de la ciència, no siguis un esclau de les religions. Les religions només serveixen als governants per tenir al poble controlat, submís i subjecte a les seves lleis, que sempre són les lleis dels poderosos.

El nitrògen del nostre ADN, el calci de les nostres dents, el ferro de la nostra sang, el carboni dels nostres tortells de poma es varen fer en els interiors de les estrelles en procés de coplapse. Estem fets , doncs, de substància estelar! L’origen i l’evolució de la vida estan relacionats del mode més íntim amb l’origen i evolució de les estrelles. Carl Sagan Orgullo Primate https://www.facebook.com/OrgulloPrimate?fref=ts