Comiat de solter: humiliació i feixisme


comiat
Publicat al Diari de Mataró.Cat el 26 de juliol de 2006.
Per Òscar Batet.

Ho he de confessar, sí, no he estat mai a un comiat de solter. Mai. Tampoc m’hi han convidat cap vegada. Possiblement en l’entorn on m’he mogut, ja sigui d’amistat i de família, no s’ha estilat aquesta mena de festa per comiadar la solteria. No obstant m’han comentat en forces ocasions, com són els comiats de solters. També els de solteres, clar. Les dones no fa gaire que també han volgut emular als seus companys mascles, potser fa quinze o vint anys que fan les mateixes rucades. Això no vol dir que abans no les fecin, el que passa que ara les fan igual de xavacanes i pseudofeixistes (sic) que les dels homes.Moltes festetes comencen a mitja tarda, en el cas de Mataró, baixen per la Riera tocant xiulets i vestits de manera estrafolària per així cridar l’atenció. Al/la solter/a, però, el/la vesteixen i maquillen de la forma més humiliant possible. Ell/ella contenta, però. Quan els/les veig em fan força pena. Una manera més de denigrar la persona, però, aquesta consentida que és pitjor. El bo de tot, però, és que són els/les mateixos/xes companys/yes les que humilien i degraden al futur nuvi o núvia. Una vegada han fet el ridícul, en aquest cas per la Riera-Rambla de Mataró, llavors tornen a llurs cases on s’empolainen per la festa de veritat que serà a la nit, on menjarant i beurant fins a reventar. Totes les converses anirant del mateix: futbol, dones i sexe, en el cas dels mascles. Drapets, homes i sexe, en el cas de les dones. Sobre tot de sexe, i com més porc millor. Una cosa si que ténen en comú aquestes festes és que la tònica predominant, sigui en homes o en dones són els nivells de masclisme, és a dir: la dominació de l’home cap a la dona, que és el mateix que la submissió per part de la dona envers el domini del mascle.

Els objectes eròtics també serà el centre d’atenció: “polletes”, “figuetes”, “nines inflables”, “ consoladors”, etc, serà la tònica de la nit. Les bromes humiliants i vexatòries cap les persones que s’han de casar seran constants. El més fort de la nit, però, una vegada han menjat com a porcs/porques i han begut fins gairebé el coma etílic, arriba quan alguna noieta o vàries fan el seu show eròtic-sexual, en el cas de les noies serà, doncs, un o varis nois -els anomen “boys”- els que faran el seu show eròtic-sexual. En molts casos, comporta la contractació de prostitutes per a tots els convidats, i la festa es converteix en una autèntica bacanal (orgia tumultuosa) de sexe i més sexe desbocat.

Hi ha empreses dedicades a la preparació de festes de comiat de solters/es. Et fan la festeta al teu gust, amb tarifes de preus per totes les butxaques. Fins i tot vénen d’arreu d’Europa a fer el comiat de solter/a a Barcelona, on aquesta ciutat s’ha convertit en el centre neuràlgic dels comiats de solter/a d’Europa. Els bitllets d’avió són d’allò més barats des de qualsevol punt d’Europa, els hotels també baratets i les begudes alcohòliques tirades de preu.

Això sí, per més britànics, germànics o francesos que siguin els que vénen a celebrar els comiats, també són iguals de brètols, masclistes i pseudofeixistes (sic) com els catalans que celebren els comiats de solter/a, no creieu? (1)

 

(1) Segur que hi ha festes de comiat de solter que són d’allò més normal, sense arribar als extrems que he esmentat. Fins i tot, n’hi ha que la festa és conjunta de nois i noies. Ens aquests casos, doncs, no es donin per involucrats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s